HISTORA

 

Pexymek startades 1969 i Vessigebro med tillverkning av antennfästen det var i början av Tv:ns tid och utbyggnaden var kraftig. TV2 börjar sända och färg TV kommer igång. 1986 sker ett ägarbyte och Inge Torstensson blir huvudägare och fortsätter med samma inriktning på antennfästen samt utvecklar och förnyar produktionen.

I slutet an 80-talet kommer parabolförsäljningen igång i Sverige med bland annat Folkparabolen vilket gör att Pexymek får mer att göra och tillverkar under några år egna paraboler. I början av 90-talet sker även en utbyggnad av det marksända nätet och TV4 startar vilket innebär en ökad efterfrågan på antennfästen.

1996 får vi en förfrågan om att förvärva en verksamhet i Hyltebruk Gifa pressindustri vilket vi gör och där med börjar Pexymek tillverka rostfria skruvklammer även kallade JR klammer. I och med detta får vi nya kunder och börjar leverera till El-grossisterna: Elektroskandia, Ahlsell med flera. År 2000 förvärvade Pexymek en produktion av kabelskydd och linjematerial av Bufab Lann vilka hade samma kunder som Pexymek. 2005 Genomfördes en generationsväxling och nya huvudägare är Björn Torstensson och Peter Stenberg som har 70% av Pexymek tillsammans.

2009 var det dags att utöka vår produktion igen med nya produkter och vi förvärvade en produktion av kallmanglar från Engströms Mekaniska i Lindesberg vi valde att göra detta på grund av att produktionen och produkten var så nischad att vi vågade satsa på den. 2010 konstaterade vi att vi hade en konkurrent på den finska marknaden gällande kallmanglar som vi inte rådde på och kunde därför endast konkurera på lägre pris i Finland. Vi kontaktade tillverkaren om de var intresserade av avyttra sin verksamhet till oss. 2012 genomförde vi förvärvet av UPO, ASKO manglar av Gorenje. Vilket innebär att vi i nuläget är ensamma om att tillverka kallmanglar till hushåll.

I dag är Pexymek ledande aktör inom antennfästen, kabelklammer, kabelskydd och kallmanglar.
Vi har även en betydande legoproduktion inom rörbockning både helautomatisk och manuell, tunnplåtsstansning, kantpressning, specialister på bearbetning av plattjärn upp till 40x5mm, exenterstansning, mig-svetsning, robot eller manuell punktsvetsning, montering och paketering.

Vi ombesörjer alla typer av ytbehandling genom nära samarbete med underleverantörer i närområdet.
Pexymek sammarbertar i dag med aktörer som Schneider Electric, Lindab, Rexel Elektroskandia, Gorenje, Triax, Ahlsell med flera. Pexymek har idag 20 anställda och en omsättning på ca 42M i egna lokaler på 5200m²

Vårt mål med Pexymek är att utveckla och växa med egna medel och bibehållen lönsamhet. Visionen är att utöka våra egna produktflora, effektivisera vår produktion, alltid hålla hårt på kvalitéten och bli större leverantörer till EL-grossisterna.

Fot